Selecteer een pagina

over ons

Uw partner voor geïntegreerde zonnepanelen

SOLTECH NV is een Belgisch bedrijf met productiefaciliteiten gelegen in Tienen. Het is in 1989 ontstaan als spin-off van imec en was een pionier op het gebied van zonnepanelen of photovoltaics (PV). In 1989 waren we al bezig met het ontwerpen van stand-alone fotovoltaïsche systemen. En 20 jaar geleden bereikten we een mijlpaal met de bouw van het eerste fotovoltaïsche dak aangesloten op het elektriciteitsnet in België.

Onze focus ligt op innovatie. Op die manier kunnen we maatwerkzonnepanelen en panelen met grotere toegevoegde waarde produceren. We maken op maat gemaakte fotovoltaïsche modules voor specifieke architecturale toepassingen – zoals dakpannen, luifels, vensterglas of geluidschermen – maar ook modules die ook hun toepassing kenden in vehicle-integrated photovoltaics (VIPV).

Een grote troef is onze zeer flexibele productielijn die een mix van R&D, productontwikkeling, prototyping en toegewijde productie mogelijk maakt. Naast R&D en prototyping in een vroeg stadium, heeft SOLTECH in heel Europa erkenning gekregen als de voorkeurspartner bij het opvoeren en in een vroeg stadium produceren van innovatieve fotovoltaïsche moduletechnologieën.

ACTIVITEITEN

Installaties met esthetische meerwaarde voor uw gebouw

Onze semi-transparante modules, op maat gemaakt voor uw projecten, in twin-glass of glass-tedlar-versies, leveren naast energie ook een grote esthetische meerwaarde aan uw gebouw. U kiest hiermee voor een product dat zowel een energiebron is als voldoet aan de technische eisen van bouwelementen, in overeenstemming met bouwnormen.

Ontwerp van autonome fotovoltaïsche systemen

Ook voor het ontwerp van autonome fotovoltaïsche systemen staan onze ingenieurs ter beschikking. De referenties zijn tegenwoordig legio. Onze fotovoltaïsche modules zijn bijvoorbeeld geïntegreerd in stand-alone parkeermeters en zone 30 verkeersborden, geïnstalleerd in verschillende landen in Europa en Noord-Amerika. U vindt onze meest robuuste modellen op zeeboeien of in telecommunicatiesystemen. Wij produceren, specifiek voor ontwikkelingslanden, fotovoltaïsche systemen voor waterpompen, koelkasten en de meest afgelegen apotheken.

Ontwerp van op maat gemaakte fotovoltaïsche oplossingen.

Heeft u een fotovoltaïsch productontwikkelingsproject? Onze mensen hebben de ervaring en knowhow om de haalbaarheid ervan te bestuderen en de kenmerken ervan te definiëren. Staan de specificaties van uw product op punt, dan kunt u op ons rekenen voor de fabricage van zowel de prototypes als de serie.

Funtionele R&D voor imlementatie van labo-onderzoek

Het testen van nieuwe materialen die in aanmerking komen voor gebruik in fotovoltaïsche panelen, de interconnectie en laminering van zonnecellen met allerlei materialen gebeurt in functie van de gevraagde toepassing in samenwerking met onderzoeksinstellingen zoals IMEC en KULeuven en met innovatieve industriële partners.

APPROVED

PARTNER

Uw project vol energie

Wat uw project ook is, Soltech steekt het vol energie. Stand alone of aangesloten op het net. Met ‘a touch of SOLTECH’ is ook uw project in een handomdraai een duurzame referentie in zijn soort.

Een vleugje SOLTECH in uw mailbox

We beloven dat we nooit zullen spammen en u kunt te allen tijde uw inschrijving bewerken of verwijderen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.

close

Voor u vertrekt...

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Graag komen wij af en toe in uw mailbox met nieuws, uitnodigingen voor events, tips en tricks op het vlak van BIPV...

We beloven dat we nooit zullen spammen en u kunt te allen tijde uw inschrijving bewerken of verwijderen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.